eur:
387
usd:
356.26
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

A BKV-szakszervezetek a cég igazgatósági tagjainak lemondását követelik

A BKV szakszervezeti szövetségei a cég igazgatósági tagjainak lemondását követelik, mert szerintük felelőtlen lépéseket tettek az elmúlt időszakban.

A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetsége keddi, az MTI-hez is eljuttatott közös közleményében azt írta: az igazgatóság utóbbi időszakban hozott döntései minden szakmai alapot nélkülöznek, és nem biztosítják a BKV munkavállalói számára a nyugodt, biztonságos munkakörülmények fenntartását.

A kollektív szerződés felmondásakor nem vették figyelembe a korábbi évtizedekben hozott belső megállapodásokat, a felmondást nem előzte meg semmilyen gazdaságossági számítás, és emiatt a BKV-n belüli bérstruktúrában bérfeszültségek keletkeznek - fogalmaztak.

Hozzátették, hogy a kollektív szerződés felmondása megítélésük szerint "pótcselekvés", amelynek gazdasági alátámasztottságára nem készült hatástanulmány sem.

Az MTI az üggyel kapcsolatban megkereste a BKV-t; a cégnél későbbre ígértek tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×