eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Miért vállalt szerepet Kemény Dénes a dohányzásellenes kampányban?

Kemény Dénes, a magyar férfi-vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a főszereplője a dohányzást tiltó törvényről tájékoztató kampánynak. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az intézkedéssel kapcsolatban pozitív visszajelzésekről számolt be.

Az emberek pozitívan fogadták a nemdohányzók védelméről szóló törvényt - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a Népligeti autóbusz-pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón, ahol az intézkedéssel kapcsolatos új kampányfilmet is bemutatták. Szócska Miklós elmondta, több olyan esetről hallott, hogy valaki a törvény miatt tette le a cigarettát, és azt tapasztalja, hogy a társadalom többsége elfogadta a döntést.

Elmondta azt is, hogy dolgoznak az e-cigarettával kapcsolatos szabályozáson, mert amellett, hogy az eszköz segítheti a leszokást, az államtitkár szerint el kell kerülni, hogy az e-cigaretta a rászokás előszobája legyen, és a bevizsgálatlan eszközökből ellenőrizetlen mennyiségű nikotin jusson a szervezetbe.

A dohányzást tiltó törvény tájékoztató kampányában Kemény Dénes, a magyar férfi-vízilabda válogatott szövetségi kapitánya vállalt főszerepet. Mint mondta, a csapatban nem jellemző a dohányzás.

"Amitől mindig frászt kaptam, és amit soha nem tűrtem, az a napi három-négy szál cigaretta elszívása. Vagy csináljuk komolyan, vagy sehogy. Aki úgy tudta beverekedni magát a válogatottba, hogy napi egy doboz cigarettát szívott el, azzal nem tudtam igazán mit kezdeni, mert ez szenvedély. Persze amikor valaki eléri a 26-28 éves kort, és rájön, hogy a terheléssel együtt már sok a napi egy doboz cigi, az magától is abbahagyja a dohányzást. Van olyan háromszoros olimpiai bajnokom, aki már második éve nem dohányzik, pedig 15 éves kora óta napi húsz szálat elszívott. De ez a kivétel, a többiek általában maguktól sem dohányoztak" - mondta a kapitány

A nemdohányzók védelméről szóló törvény szerint január elsejétől tilos a dohányzás a közösségi területeken, a bírságolás türelmi ideje április elsejéig tart.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×