eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Apportálás, többletforrás, díszkivilágítás - rendkívüli ülést tart a Fővárosi Közgyűlés

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. apportálásáról, a Fővárosi Cigány Önkormányzat támogatásáról és a Budapesti Egészségügyi Központ átnevezéséről is döntenek ma a képviselők a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén.

A képviselők dönthetnek arról, hogy az év végéig a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t is a Budapesti Városüzemeltetési Központba apportálják. A testület júniusban határozott arról, hogy hat, 100 százalékos fővárosi tulajdonú cég lesz a központ része.

Négymillió forint többletforráshoz juthat a Fővárosi Cigány Önkormányzat, ha közgyűlés elfogadja az erre vonatkozó előterjesztést. Makai István, a szervezet elnöke levélben fordult Csomós Miklós főpolgármester-helyetteshez, hogy kiegészítő működési támogatást kérjen az önkormányzatnak az év végéig, különben veszélybe kerül a működése.

Szavazhatnak a képviselők a Budapesti Egészségügyi Központ Zrt. nevének módosításáról, amely a jövőben Fővárosi Központi Egészségügyi Beszerző és Szervező Zrt. lehet. Emellett 416 millió forinttal csökkenthetik az egészségügyi közbeszerzésekre létrehozott társaság alaptőkéjét.

Ha a képviselők támogatják, újabb szobrok és emlékművek kaphatnak díszkivilágítást Budapesten. Az indítvány szerint díszkivilágítást kapna a budai Várban lévő Görgey-szobor, a belvárosi Reagan-szobor és a kőbányai Magyar Oltár elnevezésű millecentenáriumi emlékmű.

A javaslat szerint a díszkivilágítás üzemeltetési költségei rendelkezésre állnak. György István előterjesztésében megjegyezte: ez nemcsak költség a fővárosnak, hanem többirányú bevételt is jelent, példaként a turizmusból származó adóbevételeket említette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×