eur:
389.3
usd:
362.85
bux:
68126.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Selmeczi: A kormány és a Fidesz sem támogatja az ingatlanadót

Sem a kormány, sem pedig a Fidesz-frakció nem támogatja ingatlanadó bevezetését - jelentette ki a Fidesz szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Selmeczi Gabriella azt mondta: az egész ügy mögött az áll, hogy "az MSZP szeretné, ha lenne központilag kivetett és központilag beszedett ingatlanadó".

"Szeretnék mindenkit megnyugtatni, nem lesz ingatlanadó. (...) Praktikusan ez azt jelenti, hogy az idei évhez képest, a tavalyi évhez képest az ingatlanadó területén az égvilágon semmilyen változás nem lesz" - fejtette ki a szóvivő.

Selmeczi Gabriella közölte azt is, sok nyugdíjas kérdezte tőle a napokban, hogy valóban nem lesz-e özvegyi nyugdíj. A valóság természetesen az - folytatta -, hogy lesz özvegyi nyugdíj, ráadásul január 1-jével az öregségi és az özvegyi nyugdíjak, valamint a korhatár előtti nyugdíjak is 4,2 százalékkal emelkednek. Ezt megelőzően, novemberben pedig egyösszegű, 6 százalékos kiegészítést kapnak a nyugdíjasok - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a nyugdíjasokat semmilyen hátrány nem érheti, a nyugdíjak vásárlóértéke nem csökkenhet. Az a "bujtogatás" sem igaz, hogy megszűnik a védett kor intézménye - mondta.

A termőföldhasználat helyi megadóztatását firtató újságírói kérdésre a szóvivő azt mondta: a kormány elvetette azt a felvetést, hogy a termőföldre bármilyen egyéb plusz adót vessenek ki. Hozzáfűzte, nagyon valószínűtlennek tartja azt is, hogy a frakció bármiféle ilyen adónemet támogatna.

"Ha a termőföld kapcsán újabb adóról hallanak az emberek, ne higgyék el, nem lesz" - jelentette ki. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a képviselőcsoport hétfői ülése után Orbán Viktor miniszterelnök szavait idézve - az önkormányzatok adókivetési szabadságának kérdésével kapcsolatban - közölte: a kormány nem tudja támogatni, hogy a vállalkozások helyi adóterhei növekedjenek. Arra viszont még nyitott a kabinet - folytatta -, hogy áttekintse, a magánszemélyek helyi adóterhei esetében milyen átalakításra van lehetőség. Lázár János szerint ennek keretében felülvizsgálhatnak bizonyos adónemeket, példaként említette a termőföldhasználat bevonását a helyi adók körébe.

Az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva jövőjét érintő felvetésre Selmeczi Gabriella azt mondta: még kemény viták zajlanak. "Hétfőn mindenféleképpen pontot teszünk arra a kérdésre, hogy lesz-e eva vagy sem, és ha lesz, milyen formában. Az alapelv minden esetben az, hogy a munkát terhelő adók csökkenjenek, és hogy egyszerűbb, átláthatóbb legyen az adórendszer" - zárta szavait a Fidesz szóvivője.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig az előjeleket illeti, a határidős indexek állása alapján az európai és az amerikai tőzsdék is pluszban nyithatnak majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×