eur:
391.1
usd:
367.03
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Szijjártó: A Fidesz-KDNP döntést hoz a jövő héten a devizahitelesek ügyében

A Fidesz-KDNP frakciószövetség jövő heti, háromnapos, kihelyezett frakcióülésén konkrét döntéseket hoz a devizahitelesek védelme érdekében, amelyeket a kormány és a parlamenti többség meg is fog valósítani - jelentette ki újságírók előtt Szijjártó Péter.

A miniszterelnök szóvivője elmondta, hogy ha a frakciók olyan döntéseket hoznak, amelyekhez törvényeket kell alkotni, akkor a kétharmados parlamenti többség ezt szeptember végére meg fogja tenni.

Szijjártó Péter nem árult el konkrét lépéseket az esetleges új intézkedések közül, de leszögezte: minden megoldás csak az állam, a bankok és az emberek közös szerepvállalásával jöhet létre.

A miniszterelnök szóvivője emlékeztetett rá, hogy az államnak is van felelőssége a devizahitelezések kapcsán, hiszen "amikor a devizahitelezés elszaladt, akkor a kormány és a PSZÁF nem tudott hatékonyan fellépni és az embereket hatékonyan figyelmeztetni a devizahitelezés kockázataira."

Hozzátette: ugyanakkor a "bankok akciói és szándéka nélkül sem tudott volna elharapózni a devizahitelezés."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×