eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör

2014-ig 36 milliárd forintot vonnak ki a felsőoktatásból - lapszemle

A felsőoktatási koncepció legújabb tervezete szerint2014-ig 36 milliárd forintot vonnak ki a felsőoktatásból - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzetnek Futó Barnabás ügyvéd arról nyilatkozott, milyen bűncselekmények merülhetnek fel az államadósság-növekedéssel összefüggésben.

Az egyetemek kormány alá rendelése, a felsőoktatási autonómia megszűnése és az államilag finanszírozott hallgatói létszám csökkentése - egyebek között ezeket tartalmazza a felsőoktatási koncepció legújabb tervezete, amelyet a Népszabadság ismertet. A napilap birtokába került dokumentum szerint 2014-ig 36 milliárd forintot vonnak ki a felsőoktatásból.

Hűtlen és hanyag kezelés, csalás, valamint korrupciós bűncselekmények is felmerülhetnek az előző ciklusokban történt államadósság-növekedéssel összefüggésben - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Futó Barnabás ügyvéd. A fideszes Szijjártó Péter szerint nonszensz, ha a korábbi döntéshozók nem vállalják a felelősséget tetteikért, az ellenzéki MSZP és LMP ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy civilizált országokban nincs helye ilyen jellegű elszámoltatásnak.

A Portfolio.hu szerint nem csillapodik az euróövezet adósságválsága körüli feszültség, legalábbis erre következtethetünk a spanyol és olasz kötvényhozamok drámai emelkedéséből. Úgy tűnik, hogy a helyi döntéshozók komolyan veszik a fenyegetést: a spanyol kormányfő elhalasztotta a nyaralását, míg Olaszországban válságtanácskozásra készülnek.

A Pénzcentrum.hu-n az olvasható, hogy ismét bekövetkezett az, amit már régóta sejtettünk: a benzin literenkénti ára átlépte a 400 forintos lélektani határt egyes hazai töltőállomásokon. A portál összegyűjtötte azon kutak listáját, ahol a legdrágábban mérik a 95-ös benzint.

A Napi Gazdaság azt írja, hogy az idei év első hat hónapjában 259,5 millió euró külföldi működő tőke áramlott be Szlovákiába, ami hétszeresen haladja meg a 2010 hasonló időszakában érkezett összeget. A legtöbb beruházás az autóiparban realizálódott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×