eur:
401.97
usd:
370.55
bux:
74198.41
2024. október 21. hétfő Orsolya

A benzinár emelkedése miatt Matolcsy távozását sürgeti az MSZP

Az MSZP szerint a hibás kormányzati gazdaságpolitika és annak irányítója, Matolcsy György felelős azért, hogy a benzin ára egyes kutaknál meghaladja a literenkénti 400 forintot. Az ellenzéki párt ezért távozásra szólítja fel a minisztert.

A szocialista Józsa István szerint az üzemanyagok áremelkedését főként az energetikai különadó okozza. Hozzátette: a folyamatban szerepe van a forint árfolyamának esését okozó tavaly nyári, a magyar gazdaság helyzetét a görög válsághoz hasonlító fideszes nyilatkozatoknak is, az árfolyam ugyanis - mint mondta - azóta sem állt helyre.

Az ellenzéki politikus azt mondta: a benzinár több mint fele a jövedéki adó, amit a kormány csökkenthetne.

A benzin ma 3, a gázolaj 4 forinttal drágult literenként. A változással a benzin átlagára elérte a 387-388 forintot, míg a gázolajé 375 forintra nőtt.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: Észak-Korea már most is nagyon jól keres az orosz–ukrán háborúval

Kaiser Ferenc: Észak-Korea már most is nagyon jól keres az orosz–ukrán háborúval

Az ukrán elnök szerint tízezer észak-koreai katonát vetne be Oroszország a fronton. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Oroszország külföldön is toboroz, az észak-koreaiak jelenlétére azonban egyelőre nincs bizonyíték, de nem is lehet kizárni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×