eur:
388.71
usd:
361.85
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Bárki körülnézhetett szombaton a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban

Szombaton egy napra megnyitotta kapuit a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) a nagyközönség előtt, hogy bemutassák a "csúcsminisztériumot" és ágazatainak működését.

A tárca budapesti, Akadémia utcai épületében tartott "hétvégi akadémián" Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter azt kérte a résztvevőktől, hogy a nyílt nap élményei alapján írják meg véleményüket, ezzel segítsék a tárca munkáját.

A rendezvényen a miniszter és a tárca öt ágazatának - oktatás, egészségügy, szociális, család- és ifjúságügy, kultúra és sport - vezetői rendhagyó előadásokon mutatkoztak be.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a hallgatóságot életük változásairól kérdezte, majd az egészségügyben szükséges változások közül a betegutak rendezésének munkájáról beszélt.

Czene Attila sportért felelős államtitkár olimpia élménybeszámolót tartott, és bemutatta érmeit.

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a család és a családalapítás fontosságáról beszélt. Bemutatta Orsós Zsolt válogatott csörgőlabda-játékost is, aki elmesélte, milyen vakként élni a társadalomban és milyen sokat jelent, hogy van családja.

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár előadásában figyelmeztette a hallgatóságot arra, hogy törekedjenek minél több nyelv megtanulására, de ne higgyenek az egyszerű és gyors nyelvtanulást ígérő hirdetéseknek. Végül az államtitkár megtanította franciául a Hull a pelyhes fehér hó... pár sorát.

Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár előadásában a kulturális örökségvédelem fontosságáról beszélt, kiemelve egyebek mellett az idei Liszt Ferenc emlékév jelentőségét is.

Az előadásokkal egy időben a minisztérium területén számos színes program népszerűsítette az egyes ágazatokat. Egyebek mellett volt matyóhímzés- és elsősegély-nyújtási bemutató, fiatal feltalálók a találmányaikkal ismertették meg az érdeklődőket. A résztvevők megnézhették Réthelyi Miklós dolgozószobáját, és közös fotót is készíttethettek a miniszterrel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×