INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Új rekord: tíz perc alatt háromszor fényképezte le a traffipax

InfoRádió / MTI
Tíz perc alatt háromszor érték gyorshajtáson egy sportkocsi vezetőjét az M6-os autópályán a rendőrök. A szlovák rendszámú kocsit egy kiskőrösi férfi vezette - közölte a rendőrség.

A személyautót kedden az M6-os autópályán mérték be egymás után három alkalommal - mondta el Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Tájékoztatása szerint a sportkocsi Ercsinél 228, Adony vonalában 185, Rácalmásnál pedig 173 kilométer/óra sebességgel száguldott. Az ellenőrzést végző iváncsai autópálya-alosztály motoros járőrei Dunaújvárosnál érték utol.

A sofőrt januárban két különböző napon is bemérték. Ezúttal összességében 430 ezer forintos büntetésre számíthat, s akár egy évre bevonhatják a vezetői engedélyét.

A hétfőtől szerdáig végrehajtott, a gyorshajtók elleni hatékony fellépés érdekében szervezett, háromnapos TISPOL-akcióban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság állományából 99 rendőr vett részt. Munkájukat a Nemzeti Közlekedési Hatóság 14 munkatársa segítette.

Az akció idején 794 gyorshajtót regisztráltak. Közülük 660 esetben leállítás nélkül kezdeményeztek közigazgatási eljárást, 14 vezetővel szemben a megállítás után szabálysértési feljelentést tettek, 120 sofőrre helyszíni bírságot szabtak ki.

A címlapról ajánljuk