eur:
389.57
usd:
362.5
bux:
68033.15
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kihúzzák Gyurcsány alól a Táncsics Alapítványt? - Lapszemle

Megkezdődött az MSZP-hez kötődő intézményi és alapítványi hálózat felülvizsgálata, így érzékeny kérdés került terítékre a pártban a Táncsics Alapítvány feladatai és jövőbeni működése kapcsán - írja a Népszabadság.

Egyesek a volt kormányfő Charta-tüntetésen való szerepvállalása után felvetették: ha Gyurcsány a jövőben sem kooperál a párt többi vezetőjével, érdemes elgondolkodni akár azon is, hogy "kihúzzák alóla" a Táncsics Alapítványt. A Népszabadság forrásai szerint nem valószínű, hogy ez megtörténik, de némi változás ettől függetlenül is lehet. Mások csak a Kapcsolat.hu finanszírozásának átalakítását tartanák indokoltnak és a megkezdett építkező munka befejezéséhez.

Ismét sikkasztás miatt emelt vádat Kulcsár Attila volt bróker ellen a Fővárosi Főügyészség - értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja: a vádhatóság erre vonatkozó másfél oldalas átirata tartalmazza azt is, hogy a megismételt eljárásban kezdeményezik azon személyek tanúként való kihallgatását, akikkel szemben korábban jogerős ítélet született a Fővárosi Ítélőtáblán. Az átiratban kitérnek arra is, hogy Kulcsár tevékenységének vannak olyan elemei, amelyek csalásra utalnak, ebben az esetben viszont új kiadatási eljárást kell kezdeményezni Ausztriában, mert az ottani hatóságok sikkasztás miatt adták át magyar társszerveiknek a volt brókert, akit 2003 júliusában, Bécsben vettek őrizetbe.

A brit hatóságok után Gerhard Schröder egykori német kancellár is tagadja George W. Bush napokban megjelent könyvének bizonyos állításait - közli az Index. Schröder szerint Bush hézagosan emlékszik egy 2002-es találkozójukra. A két politikai vezető január 31-én tárgyalt a Fehér házban, megbeszélésük témája pedig az Irak elleni invázió volt. Bush szerint Schröder támogatásáról biztosította arra az esetre, ha katonákat vezényelne az országba, de később, a németországi választások idején már más álláspontot képviselt. A német kancellár szerint ez így nem felel meg a valóságnak.

Számottevően romlott a lakosság fizetőképessége az idén is - mondta a Napi Gazdaságnak Kovács Zoltán, a Díjbeszedő Holding Zrt. vezérigazgatója. A közüzemi szolgáltatók díjainak beszedése mellett kintlévőség-kezeléssel és követelésvásárlással is foglalkozó cégcsoport első embere szerint idén az első három hónapban jutott a legmagasabb szintre a nem fizetők aránya, majd szeptember közepéig stagnálás volt tapasztalható. Az októberi adatok azonban további romlást mutatnak, így Kovács Zoltán szerint a problematikus ügyfelek száma a 2009. évivel megegyező ütemben, 7-8 százalékkal nő az idén is.

Július elsejétől a pénzügyi békéltető testület előtt is rendeződhetnek a pénzügyi szolgáltatók és az ügyfeleik közötti jogviták - derül ki a Világgazdaságból. A vitás ügyeket háromtagú tanács igyekszik a bírósági út elkerülésével rendezni majd: az adott ügyben eljáró tagokat az elnök jelöli ki. Ügyből pedig nincs hiány: az első fél évben több mint hatezer fogyasztóvédelmi jellegű panasz érkezett a felügyelethez.

Egy felmérés szerint 2011-ben a munkáltatók 45 százaléka tervez átlagosan 4,9 százalékos béremelést - olvasható a Pénzcentrum weboldalán. A dolgozóknak azonban mindössze tíz százaléka számít magasabb jövedelemre. Az szinte biztos, hogy a multik alkalmazottjai jobban járnak majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×