Nem csak Budapesten, de az egész régióban a Costes kapta a legmagasabb pontszámot a 2011-es Gault Millau étteremkalauz értékelésében.
Az első Magyarországon Michelin-csillaggal jutalmazott étteremnek az osztrák kiadvány ítészei 17 pontot adtak a maximális húszból - Prágában és Pozsonyban sem akadt ennél magasabbra értékelt konkurens.
Egyedül Horvátországban van (két) olyan étterem a volt szocialista országok közül, ami hasonló pontszámot érdemelt ki.
A budapesti élmezőny:
Costes 17 pont (3 szakácssapka)
Fausto's - Onyx 16-16 pont (2 szakácssapka)
Arcade - Babel - Pierrot 15-15 pont (2 szakácssapka)
Arany Kaviár - Déryné - Bock - Csalogány - Múzeum 14-14 pont (1 szakácssapka)
21 - Vadrózsa 13-13 pont (1 szakácssapka)
Rendkívüli üzemanyagár-változást jelentettek be