eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Péntekig tehetnek javaslatot a pártok új alkotmánybíró személyére

Várhatóan péntekig tehetnek javaslatot a parlamenti pártok új alkotmánybíró személyére amiatt, hogy Trócsányi László lemondott posztjáról.

Balsai István, az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság fideszes elnöke közölte: még ma összeül az Alkotmánybíróság tagjait jelölő eseti bizottság, ahol arra kérik a pártok képviselőit, tegyék meg jelöléseiket a tisztségre, és ha lehet, péntekig. Emlékeztetett arra: július közepén az európai ügyi bizottsága egyöntetűen támogatta Trócsányi László párizsi nagykövetté jelölését. A távirati iroda úgy tudja, hogy az alkotmánybíró szeptember 30-ai hatállyal mondott le posztjáról.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×