eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

A Genexpo szerint megalapozatlanok Papcsák kijelentései

Megalapozatlannak tartja a leköszönő elszámoltatási kormánybiztosnak a sanghaji világkiállítás magyar pavilonja ügyében tett kijelentéseit a kivitelezéssel megbízott Genexpo 2010 Hungary Kft. A cég azután közölte ezt, hogy Papcsák Ferenc bejelentette: feljelentést tett a magyar pavilon ügyében a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal.

A kormánybiztos azt mondta: Sanghajban a rendelkezésre álló 3,2 milliárd forintból a tervezett kétszintes, 2 ezer négyzetméteres pavilon helyett egy fele ekkora épült fel, ráadásul a közbeszerzési eljárást - mint fogalmazott - előre megbeszélten a Genexpo 2010 Hungary Kft. nyerte el. A társaság válaszában azt írta: kétszintes, 2 ezer négyzetméteres pavilon semmilyen tervben nem szerepelt. A cég közölte: nem igaz az sem, hogy az építkezést - költségtervezet hiányában - nem lehetett ellenőrizni. A Genexpo szerint a pavilon előkészítéséről, tervezéséről, kivitelezéséről és üzemeltetéséről is részletes dokumentum készült, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal elfogadott, és a tervezet alapján végezte vizsgálatát a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×