eur:
386.28
usd:
358.61
bux:
69156.58
2024. május 14. kedd Bonifác

Mikor lesz rend az aluljárókban?

Még karácsony előtt rendet szeretne teremteni a fővárosi aluljárókban és pályaudvarokon a főpolgármester. Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: bővítik a hajléktalanszállók kapacitását, és munkalehetőséget teremtenek nekik.

December közepéig szeretnék elérni azt, hogy hajléktalan emberek ne tartózkodjanak életvitelszerűen a frekventált közterületeken - mondta a főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. Tarlós István hozzátette: Budapesten jelenleg körülbelül kétezer hajléktalan él, közülük nagyjából 150 aluljárókban és pályaudvarokon, a többi pedig erdőkben vagy építési területeken húzza meg magát.

Az első akcióval a Budapest legforgalmasabb részein élő hajléktalanokon igyekszik segíteni a főváros és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Tarlós István kiemelte, hogy több férőhelyet alakítanak ki a szállókon, bevezetik a szociális bérleti rendszert, és munkalehetőséget teremtenek a munkaképeseknek, akiket a közszolgáltató cégek munkatársai tanítanak be például bútorok kijavítására.

Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke elmondta, csak a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályán eddig tizenegyen haltak meg kihűlésben és ebben nincsenek benne a közterületen kihűltek. Vecsei Miklós szerint ez azt jelenti, hogy a fővárosban télen szükségállapot van. Hozzátette: a tél évente 300-400 ember életét követeli országszerte, és az elmúlt évben Budapesten a 200-at közelítette.

Tarlós István hangsúlyozta: szó sincs arról, hogy az aluljárókban vagy a pályaudvarokon élő embereket kihajítják az utcára, azokkal szemben azonban, akik a megteremtett lehetőségek ellenére sem hajlandóak együttműködni, és "már-már garázda jelleggel teszik lehetetlenné a tárgyak funkcionális használatát", hatósági kényszert alkalmaznak majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bajban a Gazprom: Kína mégsem Európa

Bajban a Gazprom: Kína mégsem Európa

Több mint húsz éve először jelentett veszteséget az orosz energetikai óriáscég, a Gazprom. Elemzők szerint a több milliárd dolláros mínusz annak a jele, hogy hatnak a nyugati szankciók és hogy a Kína felé fordulás nem kompenzálja az elvesztett európai bevételeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×