eur:
399.32
usd:
363.9
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Készül a semmisségi törvény - lapszemle

Várhatóan két héten belül a parlament elé kerül a semmisségi törvényjavaslat - nyilatkozta Balsai István, a 2006. őszi rendőri intézkedéseket vizsgáló miniszterelnöki megbízott a Magyar Nemzet szombati számában.

Ha az Országgyűlés elfogadná a törvényjavaslatot, akkor az elsőfokú bíróságoknak hivatalból vagy kérelemre, peren kívüli eljárásban kellene vizsgálniuk a lezárt és a még függőben lévő 2006-os büntetőügyeket. Ha az derülne ki, hogy a döntést kizárólag rendőri jelentések és vallomások alapján hozták meg, az ítéletet semmissé lehetne nyilvánítani. Az elítélt nevét törölnék a bűnügyi nyilvántartásból.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy az Országos Magyar Vadászkamara és a Magyar Vadászati Védegylet kezdeményezte, hogy a magyar gím- és dámszarvast vegyék fel a hungarikumok listájára azért, hogy ezzel is növeljék az ágazat presztízsét. A vadászkamara főtitkára úgy nyilatkozott: az idei természeti károk miatt az előző évi 443 millió forintról 162 millióra csökkent a vadgazdálkodásból származó bevétel, aminek szerinte hatása lesz a következő évekre is. Érdekesség viszont, hogy a Vadgazdálkodási Adattár adatai szerint a nagyvadak becsült száma az elmúlt ötven évben sokszorosára nőtt.

Az Index.hu arról ír: bűntető feljelentést tesz a H1N1 elleni vakcinát is gyártó Omninvest Kft. ellen a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének alapos gyanúja miatt. A KEHI szerint a cég valótlan tartalmú nyilatkozatokkal jutott hozzá a 2006-ban megítélt 2 milliárd forintos támogatás részleteihez, a pénz jelentős részét pedig nem kutatásra fordította, hanem értékpapírokat vásárolt, és olyan embereket fizetett, akik nem is vettek részt az oltóanyag fejlesztésében. A támogatással az állam 5 milliárd forint bevételre számított, azonban mindössze 110 millió forint folyt be.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×