eur:
398.95
usd:
363.75
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Hol tart a 4-es metró építése?

A leglátványosabb alagútépítő munkálatok véget értek, jelenleg a felszínrendezés zajlik, a Baross tér környékén az év végén várhatók változások a közlekedésben - mondta az InfoRádiónak a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője. Pető Szabolcs kiemelte, ha semmi nem hátráltatja a munkálatokat, akkor 2013 közepén már kezdődhet a próbaüzem.

Véget értek a leglátványosabb munkafázisok a 4-es metró építkezésén - mondta az InfoRádiónak a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője. Pető Szabolcs kifejtette: miután a pajzsos alagútépítéssel a nyáron végeztek, a pesti oldalon be lehet fejezni a hátralévő állomásszerkezet-építési munkálatokat, míg Budán megkezdték a vágányépítő munkát, és ezen az oldalon hónapok óta zajlik a belső beépítés, vagyis a burkolás, a liftek és mozgólépcsők építése. Emellett jó ütemben épül a kelenföldi járműtelep építése is - tette hozzá.

A szóvivő elismerte, hogy a Baross tér felszíni rendezése a legkritikusabb, mivel az alagútépítés késése itt, az első szakasz utolsó állomásán jelentkezett a leghatványozottabban. Épül a kihúzó-fordító alagút a Thököly út alatt, és az aszfaltozási munkák még időn befejeződhetnek, ami már könnyítést jelent az autósoknak. Az év végén egy plusz egy forgalmi sávot, valamint a belváros felé egy buszsávot adhatnak át - emelte ki.

A felszínrendezési tenderre várják a pályázatokat, és ha jövő év elején megkötik a szerződést, akkor jövő ősszel a Thököly út "kiegyenesedhet" - hangsúlyozta Pető Szabolcs.

A 4-es metró próbaüzeme 2013 közepén kezdődhet el, feltéve hogy nem történik semmi váratlan addig - emelte ki a szóvivő.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×