eur:
389.35
usd:
361.2
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

MSZP: a kormánytagoknak is részt kell vállalniuk a válságkezelésből

Az MSZP szerint eljött az ideje annak, hogy az évi 10-15 milliós jövedelmű fideszes miniszterek és államtitkárok is kivegyék a részüket a válságkezelésből, hasonlóan a családok jelentős részéhez. Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője szerint a kormány azért akar változtatni a családi pótlék rendszerén, mert lelkiismeret-furdalása van.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a szocialista politikus ezt többi között arra reagálva írta, hogy Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a hírTv Kontraszt című műsorában vasárnap este azt mondta, jövőre nem kapnak családi pótlékot a kiugróan magas, "milliós fölötti" havi jövedelmű családok. Arányos adórendszerhez illeszkedő családipótlék-rendszert dolgoz ki a kormány - tette hozzá Soltész Miklós. A részletekről még nincs döntés, azt sem tudni, hogy a jövő év elejétől lépne-e életbe a családi pótlékkal kapcsolatos intézkedés, de mint az államtitkár hozzáfűzte, mindenképpen jövőre. Az államkasszában maradó összeget várhatóan a fogyatékosok és a súlyos betegek ápolására fordítanák.

Török Zsolt közleményében úgy fogalmazott: a fideszes miniszterek és államtitkárok által benyújtott új adótörvény révén "saját zsebükbe tömnének több pénzt", hiszen az általuk elfogadni tervezett új adótörvény szerint a kormány tagjainak több százezer, vagy akár ötmillió forinttal is több maradhat a borítékban.

A szocialista politikus tételesen sorolta, miért érezhetnek lelkiismeret-furdalást a fideszes politikusok. Többi között azért - írta -, mert minden általuk eddig kivetett új adót a lakosság fizeti meg a számlavezetési díjban, energiaszámlában, vagy az élelmiszerek növekvő árában, továbbá fideszes politikusok felelőtlen kijelentései miatt 1,5 millió devizahiteles családnak nőttek drasztikusan a törlesztőrészletei.

"Értjük a lelkiismeret-furdalásukat, hiszen eddig több ezer jó szakembert zavartak el a közigazgatásból, és most több tízezer közalkalmazott földönfutóvá tételét tervezik, az indokolás nélküli kirúgások körét kibővítő törvénytervezet révén. Értjük a lelkiismeret-furdalásukat, hiszen 3 millió ember nyugdíj-megtakarítását nyúlják le jogtalanul, és vernek át 3 millió nyugdíjast, amikor a törvényesen járó nyugdíjemelésnek a felét eltüntetik" - közölte Török Zsolt. Az MSZP ezt nem hagyja - tette hozzá -, ezért is kezdeményezte a párt a nyugdíjvédelmi népszavazást, továbbá e "felháborító döntésekre válaszul" kormányértékelő nagygyűlést tartanak november végén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×