eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kritikus helyzetbe került a 4-es metró - lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy a főváros úgy döntött: felbontja a metrókocsi-szerződést a francia Alstom céggel, és új beszállítói tendert ír ki.

A lap megjegyzi: ezzel a 4-es metró kritikus helyzetbe került. György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes a lapnak elmondta: mindent megtesznek, hogy a projekthez elnyert uniós támogatás ne vesszen el, de elismerte: a 2015. december végi határidő fenyegetően közel van.

A Magyar Nemzet beszámol arról, hogy feljelentést tett az UD Zrt. ellen Demeter Ervin fideszes politikus az előző kormányzati ciklusban a Nemzetbiztonsági Hivatalnál elrendelt, álláspontja szerint bűncselekményeket megvalósító titkosszolgálati műveletek ügyében. A politikus ismeretlen tettes ellen jogosulatlan titkos információgyűjtés, hivatali visszaélés, számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény, visszaélés személyes adattal, magántitok jogosulatlan megismerése és hamis vád gyanújával fordult a vádhatósághoz.

Az Index.hu szerint a takarékossági okból létrehozott Nemzetierőforrás-minisztériumban két apparátus működik párhuzamosan. A régi emberek nem kapnak munkát, de nem is küldik el őket, közben létezik egy párhuzamos hivatal frissen felvett Fidesz-káderekkel. Spórolás nincs, viszont a munka is akadozik a kaotikus helyzetben.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a hazai biztosítási piac képviselői szerint nincs esély arra, hogy az idén csitulna az október 30-i díjhirdetéssel kezdődő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban az agresszív díjverseny. Ráadásul változik a díjkalkuláció alapja is, ami új feladatok elé állítja a biztosítókat. Szakértők idén is másfél millió kgfb-t váltó ügyféllel számolnak a piacon.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy az internetes megoldások építésével és informatikai tanácsadással foglalkozó Viala Kft. lett a leggyorsabban növekvő magyarországi technológiai cég 2010-ben a Deloitte Technology Fast 50 rangsora alapján. Teljesítményével a vállalkozás bekerült az első tízes körbe. Az ötvenes listára idén tíz magyar vállalkozás került fel. A toplistát ugyanakkor a lengyelek uralják.

A Pénzcentrum.hu a hitelkiváltásról közöl összeállítást, hogy miért érdemes ezen gondolkodni. Alacsonyabb kamat mellett, havonta pénzt lehet megtakarítani a fizetendő törlesztőrészletek csökkenésével. Az új hitellel több jelzálogkölcsön törlesztése is összevonható, így átláthatóbb és egyszerűbb lesz a havi törlesztés. A hitelkiváltás arra is jó megoldás lehet, ha kiszámíthatóbb havi törlesztést szeretne valaki, például hosszabb kamatperiódussal. Forintban, fix törlesztési lehetőséggel kell törleszteni, így nem kell hónapról-hónapra aggódni az árfolyamkockázat miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×