eur:
388.51
usd:
361.12
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Hiller Gyurcsány lépéséről: "...kétkedem a következményekben"

Hiller István szerint a Gyurcsány Ferenc által alapított platform okozhatja az MSZP erősödését, de gyengülését is; Kiss Péter pedig abban bízik, hogy a platform eredményeit az MSZP javára tudják fordítani.

Hiller István, az MSZP humánkabinetjének vezetője, volt pártelnök egy keddi sajtótájékoztatón a Gyurcsány Ferenc által alapított Demokratikus Koalíció elnevezésű platform következményeit firtató kérdésre azt válaszolta: "tisztának látom a szándékot és kétkedem a következményekben". Hozzátette: a platform létrejötte okozhat erősödést és gyengülést, ő pedig olyasmit támogat, amely egyértelműen és kizárólag az erősödést szolgálja.

Kiss Péter, a párt társadalompolitikai kabinetjének vezetője azt mondta: bízik abban, hogy a platform létrejötte egyfajta kihívás, mert szellemi pezsgésre szükség van az MSZP-ben. Leszögezte: ha elég erős a közösség, akkor ezt maguk javára tudják fordítani.

Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnök az MSZP elnökségének október 5-i ülésén jelentette be, hogy Demokratikus Koalíció elnevezéssel platformot alapít.

Az MSZP alapszabálya szerint párttagok szabadon létrehozhatnak platformokat, amelyek politikai nézetközösségen alapuló, a párt programjának, irányvonalának bizonyos elemeit érintően önálló, másoktól eltérő véleménnyel rendelkező nyilvános csoportok. A platformhoz csak párttagok csatlakozhatnak, egy párttag csak egy platformnak lehet a tagja.

Az országos elismerésre igényt tartó platformok kérelmüket - működési alapelveiket, a legalább 300 tag meglétét és a platform nevében eljáró képviselőik megválasztását, valamint programjukat és a szervezeti felépítésüket igazoló okiratokkal együtt - benyújtják az országos elnökséghez, amely véleményével ellátva továbbítja a kérelmet az MSZP választmánya felé. Országos platform az, amelyet az MSZP választmánya annak nyilvánít.

A múlt héten Vitányi Iván nyílt levélben jelentette be: a Szociáldemokrata Társulás éléről Gyurcsány Ferenc megalakuló platformjába igazol; erre biztatta a társulás többi tagját is. Az elnökkel együtt többen is kilépnek, de az MTI úgy tudja, Hiller István vezetésével tovább működik a Társulás a Szociáldemokrata értékekért platform is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×