eur:
401.47
usd:
366
bux:
73707.74
2024. október 7. hétfő Amália

Vörösiszap-katasztrófa: Spanyolország segítséget ajánlott

A spanyol kormány szolidaritását fejezte ki, és felajánlotta segítségét Magyarországnak a vörösiszap-katasztrófa következményeinek elhárításában - jelentette be szerdán Elene Espinosa környezetvédelmi ügyekben illetékes spanyol miniszter.

A minisztérium államtitkára, Teresa Rivera ugyanakkor egy madridi sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta ezzel kapcsolatban, hogy Spanyolországban is vannak hasonló zagytározók, és tapasztalatokat is szereztek a katasztrófakezelésnek e területén.

Az államtitkár az 1998-as katasztrófát említette példaként, amikor az Aznalcóllar bányából 5 millió köbméternyi mérgező sár került a Guadiamar folyóba.

Ennek és a 2002-es a Tiszát pusztító romániai katasztrófának a hatására vizsgálta felül az uniós törvényhozás a bányászati melléktermékekre vonatkozó szabályokat - emlékeztetett Rivera.

A spanyol államtitkár hangsúlyozta a megelőzés fontosságát, mert - mint mondta - egyetlen biztosító társaság sem fedezi az ilyen típusú katasztrófák következményeit, amelyek így a társadalom egészére hárulnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×