eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Miért dicsérte meg Tarlós Demszkyt?

Tarlós István szerint feltétlen elismerés illeti Demszky Gábort, aki húsz évig volt Budapest főpolgármestere. A vasárnap megválasztott főpolgármester a főpolgármesteri munkakör átadás-átvételén, szerdán Budapesten mondta ezt, jelezve, hogy ő maga is elismeréssel adózik Demszky politikai teljesítményének.

Tarlós István felidézte: Demszky húsz évig volt főpolgármester, egy ilyen politikai eredményt pedig - mint fogalmazott - "a legrosszabb indulattal sem lehet véletlennek minősíteni", ezért feltétlen elismerés illeti Demszkyt és ő maga is elismeréssel adózik a távozó főpolgármester politikai teljesítményének.

Mint fogalmazott, 65 éve nem volt a fővárosnak "olyan vezetője, aki az én gondolkodói körömből került volna ki", ezért is nagyszabású volt az áttörés a választáson. Közölte: szeretne konstruktívan együttműködni az ellenzéki pártokkal, és bevonni őket az operatív munkába.

Tarlós István jelezte, az átadás-átvételi folyamat zökkenőmentes, aminek előkészítéséért köszönetet mondott Demszky Gábornak. Azt is megköszönte a távozó városvezetőnek, hogy - mint fogalmazott - "húsz éven keresztül bajlódott Budapest vezetésével".

Hangsúlyozta azonban, hogy a város pénzügyi állapota - a városházáé és elsősorban némelyik önkormányzati cégé - "eléggé labilis, és bizonytalanul áttekinthető", és ezzel a bizonytalansággal nekik komolyan számolniuk kell.

Úgy vesszük át a város vezetését, hogy annak pénzügyi helyzetét bizonytalannak tekintjük, minden más vonatkozásban a Főplgármesteri Hivatal által készített anyagok átvehetők - mondta.

Kitért arra is, hogy a távozó főpolgármesterrel a kommunikáció nem szakad meg, "nem tekintjük ellenségnek egymást, a beszélő viszony köztünk meg fog maradni a jövőben is".

Demszky Gábor azt kérte Tarlós Istvántól, hogy az új városvezetés fejezze be az elődje által megkezdett beruházásokat. Tarlós István válaszában jelezte: azzal az ígérettel veszi át a város vezetését, hogy a megkezdett beruházásokat ők sem akarják torzóként hagyni, amennyiben a befejezéshez szükséges források rendelkezésre állnak, ezeket befejezik.

Közölte: nem marad minden változatlan a városházán és az önkormányzatnál, hiszen - mint fogalmazott - nem egyforma politikai filozófia alapján dolgoznak -, de ami a városban értékes - és példaként a kultúrát említette - azt megőrzik.

Ami értékként jeleníthető meg, meg fogjuk őrizni, abban az esetben is, ha vannak dolgok, amiket másként látunk - foglalta össze.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×