eur:
401.47
usd:
366
bux:
73707.74
2024. október 7. hétfő Amália

Csányi Sándor a magyar fociról: Hat éven belül világversenyen leszünk!

Javult a magyar bajnokság színvonala, a válogatott pedig hat éven belül ki fog jutni világversenyre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csányi Sándor, az MLSZ nyáron megválasztott elnöke.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját júliusban választották meg a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének. Az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ezen idő alatt kevesebbet ért el, mint egyesek vártak tőle, viszont "jobb nyomon van", mint azt gondolta volna három hónappal ezelőtt.

Ha a válogatott eredményei nem jók, akkor minden más kevés a külső szemlélőnek - ismerte el Csányi Sándor, aki azonban úgy véli, javult a magyar bajnokság színvonala, élvezetes mérkőzések vannak. A biztonságot illetően is sok munkát végeztek már, és továbbra is mindent megtesznek, hogy felszámolják a huliganizmust.

Az MLSZ elnöke mindenkit türelemre int: a magyar válogatott hat éven belül nemzetközi világversenyen lesz. Szerinte a mostani válogatottnak is vannak - igaz nem nagy - esélyei az Eb-részvétel kiharcolására, amelyhez lelkierő és szerencse is kell.

A jó focihoz egy jól működő gazdaság is kell, mert akkor több pénz jut a futballra - hangsúlyozta Csányi Sándor, aki szerint ha átláthatóbbá válik a klubok működése, javul a biztonság és a bajnokság színvonala, akkor a gazdaság szereplői érdekeltek lesznek abban, hogy részt vegyenek a fociban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×