eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

MSZP-s belharc: Gyurcsány portálja nekiment Szilinek

Durva hangnemben "búcsúztatja" Szili Katalint a kapcsolat.hu portál, melynek kiadója Gyurcsány Ferenc. Az MSZP-ből távozó politikusról egyebek között ezt írják: "Szili nem buta nő, de azért nem is a rengeteg esze miatt szeretjük." A szerző szerint a volt házelnök "rendkívül utálta Gyurcsányt, ennek oka a tehetségtelenek frusztrációja a tehetségesek társaságában." Az írásban sikerül még egy "fél kezes poént" is elsütni.

Kemény "búcsúajándékot" kapott Szili Katalin az MSZP-hez (Táncsics Alapítványhoz) köthető kapcsolat.hu portálon, miután hétfőn bejelentette, hogy elhagyja a szocialista pártot, mert szerinte az összeomlott. "Ez ugyan nem igaz, de valamivel igazolnia kellett önmaga és a külvilág számára, hogy miért is próbál új pártot szervezni, ahol végre eléri a régen vágyott célt: első embere lehet egy politikai szervezetnek" - olvasható a portálon, amelynek kiadója Gyurcsány Ferenc.

"A mi kis Katink"

Így folytatódik a volt házelnök jellemzése: "Szili nem buta nő, de azért nem is a rengeteg esze miatt szeretjük. A rendszerváltás idején számára szerencsés volt a csillagok együttállása. A környezetvédelemben dolgozott, fiatal volt, nő volt, váratlanul kiderült, hogy vallásos is, sérült keze alkalmassá tette, hogy bizonyos választói csoportokat megszólíthasson, emellett alapító tagja az MSZP-nek. Aztán menet közben elszállt, elhitte magáról, hogy ő többre hivatott aktuális feladatainál, ami nem lenne baj, csak türelmetlen is volt és nem ismerte fel, hogy ambíciói kiélése számára nem a legmegfelelőbb terep egy MSZP-SZDSZ koalíció."

Az írás felrója Szili Katalinnak, hogy "körömszakadtáig ragaszkodott köztársasági elnökké választásának eleve elvetélt ötletéhez, jóllehet várható volt, hogy a kicsi, de ezzel fordított arányban erőszakos liberális frakció nem fogja támogatni."

Szocialista Teréz anya

Szili Katalin további "bűne" a szerző szerint, hogy "állandóan külön utakat keresett, egyszemélyes intézményként fennkölt ábrázattal, világmegváltóba oltott elméleti Teréz anyaként tette sehova sem vezető köreit, folyvást csak kevert és egyszer sem állt meg, hogy a főztjét megnézze: szaftos? - nem szaftos? - esetleg odakozmált?"

Bírálói szerint Szili "katolikusabb volt, mint a pécsi megyéspüspök, szíve szerint tizenötmillió magyar házelnöke szeretett volna lenni, de valószínűleg figyelmeztethették, hogy ezzel azért diplomáciai bonyodalmakat okozna."

Szili és Gyurcsány

A volt házelnök "fő bűne" ez lehetett: "Rendkívül utálta Gyurcsányt, ennek oka a tehetségtelenek frusztrációja a tehetségesek társaságában; a felismerés, hogy amit ő véres verítékkel sem képes megcsinálni, azt a tehetségesebb fél kézből megoldja, ez rendkívül meg tudja viselni a nagy nehezen összelapátolt pozitív önértékelést. És az irigységgel elegy felismert igazság rettenetes rombolásokra képes..."

"A mi Katinknak mindig igaza volt, de igazságai rendre csődöt mondtak, és bár szembe mindenki biztatta, csak igen kevesen mentek utána. Ennek oka talán az volt, hogy nem is tudott célt mutatni. (...) Már évek óta el kellett volna küldeni őt a pártból, évek óta csak rombol és a tevékenységének semmiféle pozitív hozadéka nincs. Elvtelenül kóvályog, kiszavaz a frakcióból..."

Fürdőszobai pártelnök

A megtartott parlamenti mandátumot felemlegeti a kapcsolat.hu is: "Listán szerzett képviselői mandátumát persze megtartja, hiszen az pénzből van, és ilyenkor elfelejt az ember lánya az etikáról szónokolni. Új pártjának lakása fürdőszobájában tartott kongresszusa megválasztotta pártelnökké, mi meg itt maradtunk nélküle. (...) Ez az a klasszikus eset, amikor egy ember elvesztésével többek lettünk..."

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×