eur:
390.62
usd:
364.34
bux:
68293.32
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Fellegi: a választások után a kormánynak tárgyalnia kell az önkormányzatokkal

A választások után a kormánynak tárgyalnia kell az önkormányzatokkal, többek között a közszolgáltatások és a közművek jövőjéről - közölte Fellegi Tamás pénteken Szegeden.

Fontos kérdés például, hogy önkormányzati kezelésben maradjanak-e az egészségügyi és oktatási intézmények - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot irányító politikus szegedi egyetemistáknak B. Nagy Lászlóval, a Fidesz polgármesterjelöltjével közösen tartott előadásán.

A közművekkel kapcsolatban is lépésekre van szükség: az országban több száz vízmű működik több száz különböző árképzéssel - említette a politikus.

A kormány a kétharmados felhatalmazás birtokában egyetlen tollvonással is hozhatna döntéseket az önkormányzatokat érintő ügyekben, de demokráciában "nem szabad, s nem érdemes" ilyet tenni - fogalmazott Fellegi Tamás, aki szerint a Fidesz előreláthatólag megnyeri az önkormányzati választásokat, így ha mindenben nem is lesz egyetértés a helyhatóságok és a kormány között, a főbb célokat tekintve "harmónia" várható.

A kormány eltökélt szándéka, hogy megszorítások nélkül legyen úrrá a gazdasági nehézségeken - hangsúlyozta a politikus.

A miniszter kijelentette: bár a források szűkösek - a 2007-2013-as uniós költségvetési ciklusban rendelkezésre álló 8 ezer milliárd forintból az időarányos 3-3,5 ezer milliárd forint helyett csupán 1800 milliárd forint használható még föl -, azokra a fejlesztésekre, melyekre valóban szükség van, lesz pénz. Az igazán fontos projektek ötleteit azonban helyben kell kitalálni - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×