eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Még nincs döntés a fővárosi romaügyi megbízott személyéről

Még nincs döntés a fővárosi romaügyi megbízott személyéről; a posztot főpolgármesterré választása esetén Tarlós István tervezi létrehozni a Fővárosi Cigány Önkormányzat kezdeményezésére.

Szűcs Somlyó Mária, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének sajtófőnöke egyértelművé tette, hogy egyelőre csak a státus létesítése került szóba, személyekről ebből következően nem tárgyaltak.

Megismételte korábbi közlését, miszerint Tarlós István főpolgármesterré választása esetén kiemelt ügyként kívánja kezelni a Budapesten élő 150-200 ezer fős roma lakosság felzárkóztatását és polgárosodásának elősegítését. Hozzátette, ennek elősegítésére tárgyalt a napokban a cigányság két szervezetének vezetőjével, Makai Istvánnal, a Fővárosi Cigány Önkormányzat és a Roma Polgári Tömörülés elnökével.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×