eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Ammáni amerikai nagykövetség: támadás várható Akabában

Az Egyesült Államok ammáni nagykövetsége szerdán megbízható információkat szerzett arról, hogy a közeljövőben merénylet várható a jordániai Akaba városában, ezért azt tanácsolta állampolgárainak, hogy ne menjenek oda.

A nagykövetség hivatalos oldalán felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy legalább 48 órával halasszák el az Akabai-öböl környékére tervezett nem hivatalos és személyes utakat. "Minden Akabában tartózkodó amerikai állampolgár lehetőség szerint kerülje el a városközpontot és a kikötő környékét" - folytatódott a közlemény.

Augusztus másodikán Akabát rakétatámadás érte, amelyben egy ember meghalt, öten pedig megsebesültek. Ammán szerint a merényletet a Sínai-félszigetről követte el egy iszlamista csoport, amely eredetileg az Akabával szomszédos izraeli üdülővárost, Eilatot vette célba.

Akaba és Eilat az Akabai-öböl csücskében található, és hozzáférést biztosít Jordániának, valamint Izraelnek a Vörös-tengerhez. Az öblöt egyik oldalról az egyiptomi Sínai-félsziget, a másikról pedig Szaúd-Arábia határolja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×