eur:
395.22
usd:
365.74
bux:
65388.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Papcsák Ferenc: Ki kell derülnie, hogy az elmúlt nyolc évben hogyan gazdálkodtak az állami forrásokkal

Ki kell derülnie, hogy az elmúlt nyolc évben mi történt az állami forrásokkal - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az elszámoltatási és korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos. Papcsák Ferenc szerint részelemekből már lehet látni, hogy felelőtlenül gazdálkodott az előző kormány. Szólt arról is, hogy uniós mintára bevezetné a köztávoltartás intézményét.

Ki kell derülnie, hogy az elmúlt nyolc évben miként gazdálkodtak az állami forrásokkal - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az elszámoltatási és korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos. Papcsák Ferenc kiemelte, hogy egyelőre részelemekről vannak információk, és azt lehet látni, hogy felelőtlenül gazdálkodott az előző kormány.

Fontos meghatározni azt a kárt, ami az államot érte, valamint az állam számára előnytelen szerződések körét. Emellett meg kell vizsgálni, hogy a hatályban lévő szerződésekkel mit lehet tenni, továbbá el kell dönteni, hogy mely ügyekben lehet megállapíttatni büntetőjogi, munkajogi vagy kormányzati felelősséget - fejtette ki a kormánybiztos. Papcsák Ferenc szólt arról is, hogy a be- vagy feljelentésekről a tárca dönt, ő csak koordinál az ügyekben, de tehet javaslatot a kormánynak és a minisztereknek is.

A kormánybiztos közölte: uniós mintára bevezetné a köztávoltartás intézményét. Ennek értelmében olyan személyek nem kerülhetnének közpénzek közelébe, akiknél korábban közpénzekkel kapcsolatos szabálytalanságot állapított meg valamelyik hatóság, vagy akár az adóhatóságnak tartozik. Feddhetetlenségi nyilatkozatot kell tennie annak, aki közpénzekkel kerül kapcsolatba munkája során - tette hozzá.

A fővárost és Zuglót is érinteni fogja az elszámoltatás - mondta a városrész fideszes polgármester-jelöltje. Papcsák Ferenc hangsúlyozta: amennyiben nyer a választáson, már másnap elkezdi programja megvalósítását, amely első körben a közbiztonság rendezését, majd a vagyonkezelő és költségvetés áttekintését érinti.

A főváros neuralgikus pontja volt a közpénzek elköltésének - emelte ki a kormánybiztos, aki szerint egy szervezett csapat rátelepedett az MSZP-re, és az SZDSZ-szel az összes fontos gazdasági pozíciót betöltötték vagy betöltették, így jelentős közforrásokhoz jutottak.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×