eur:
400.09
usd:
362.14
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga

Szijjártó Péter: A vezetőcserékkel javulnia kell a működőképességnek

Minden olyan állami intézmény élén lehet még vezetőcsere, ahol az illetékes miniszter úgy ítéli meg, hogy ezzel javul a működőképesség - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője hozzátette: a személycserék azt jelentik, hogy ezeknek az intézményeknek másként kell működniük, mint ahogy eddig tették.

A parlamenti ellenzék sokszor ördögtől való tettként emlegeti az állami intézmények vezetőcseréit - mondta Szijjártó Péter.

A miniszterelnök szóvivője emlékeztetett: nem rejtettük véka alá, hogy az ország gyökeres változásra szorul, amely az élet minden területére kiterjed. Ennek tudatában az emberek azt mondták, hogy a változtatás a Fidesz programja szerint történjék.

Szijjártó Péter közölte: az állam elsősorban az intézményein keresztül teszi a dolgát és ápol kapcsolatokat a polgárokkal. És mivel eddig rosszul mentek a dolgok az országban, ez azt jelenti, hogy ezek az intézmények rosszul működtek.

Meg lehet persze vizsgálni, hogy a felelősség miként oszlik meg a kormányzat és az intézményvezetők között, de az nyilvánvaló, hogy a két tényező nem független egymástól - fejtette ki a szóvivő.

A személycserék azt jelentik, hogy ezeknek az intézményeknek másként kell működniük, mint ahogy eddig tették. Erről szólt a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának kifüggesztése is a kormányhivatalokban. Nem fordulhat elő, hogy bármelyik kormányzati alkalmazott figyelmen kívül hagyja a változásokat  - jegyezte meg Szijjártó Péter.

Mivel új politikai rendszer épül, az állami hivataloknak is az új rendszer szerint kell működniük: tehát vége az urizálásnak, a lopásoknak, a pazarlásnak és a működésképtelenségnek - hangsúlyozta a szóvivő.

Hozzáfűzte: másképp kell viszonyulniuk az állami hivatalnokoknak az emberekhez is, akiknek az adójából a fizetésüket kapják. Nem kezelhetnek le senkit úgy, miként az sajnos az utóbbi időben gyakran előfordult.

A további személycserékről Szijjártó Péter azt mondta: A minisztériumok sorban haladnak a hozzájuk tartozó intézményeken, de ezekben akadnak átfedések is. Mindenhol, ahol a miniszterek úgy látják, hogy a működőképesség javítása érdekében változtatni kell a posztokon, ott nem haboznak majd.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×