eur:
387.01
usd:
356.43
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Kordonhiány miatt lesz rövidebb a melegfelvonulás útvonala - lapszemle

A rendőrség kérése volt, hogy az idén rövidebb legyen a melegfelvonulás útvonala - írja a Népszabadság.

A lap beszámolója szerint a rendőrség arra hivatkozott, hogy a teljes Andrássy úton nem képes védelmet nyújtani, mert az árvíz miatt nincs elég fémkordon. A közlekedés akadályozására való hivatkozással a rendőrség két éve nem akarta engedélyezni, hogy a menet az Andrássy úton haladjon végig. A tiltakozások hatására - és Draskovics Tibor akkori miniszter közbenjárására - a BRFK végül megadta az engedélyt. Steigler Sándor, a fesztivált szervező Szivárvány Misszió Alapítvány vezetője elmondta: abban a reményben járultak hozzá az útvonal lerövidítéséhez, hogy a kormány és a rendőrség fellépésének köszönhetően egy-két év múlva már egyáltalán nem lesz szükség kordonokra.

A Magyar Nemzet értesülése szerint az eladósodott, pénzügyi gondokkal küszködő Szolnoki Főiskola vezetése egy nagyobb felsőoktatási intézménybe való beolvadásra törekszik. A lap úgy tudja, hogy már meg is kezdődtek a "puhatolózó tárgyalások" az egyik legnagyobb fővárosi egyetemmel, az oktatók egy része azonban attól tart, hogy az önállóság elvesztése hosszú távon a szolnoki képzés megszűnéséhez vezet.

Az Index.hu-n arról olvashatnak, hogy a Németország elleni meccsen az egyetlen gólt lövő spanyol Carles Puyollal a csapatnak az öltözőben gratuláló Zsófia királyné éppen akkor fogott kezet, amikor a focista egy szál törülközőben kilépett a zuhany alól.

A Világgazdaság arról ír, hogy a fürdőberuházások támogatási gyakorlatának átgondolását, többszintű fejlesztési stratégia kialakítását, a fürdőszabályozás átalakítását, továbbá egységes feltételrendszer kidolgozását kéri a kormánytól a Magyar Fürdőszövetség; a részletes szakmai javaslatokat tartalmazó lobbianyagot már eljuttatták az illetékes minisztereknek.

A Napi Gazdaságban interjút olvashatnak Feiner Péterrel, az Országos Kereskedelmi Szövetség elnökével. Három kereskedelmi láncot vizsgál egyszerre a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal erőfölénnyel való visszaélés gyanújával. Feiner Péter szerint a jogszabályok túlzóak és a beszállítók időnként hajlamosak egyoldalúan értelmezni azokat. Szerinte ráadásul az már régen rossz, ha a kereskedő és beszállító üzleti kapcsolata a feljelentésig jut.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy a magyar tenger gazdag kínálatot nyújt ingyenes strandokból, az ezekben a napokban 25 fok feletti vízhőmérséklet pedig sokakat vonz, az északi és a déli parton egyaránt. A portál most megmutatja, hova menjen, ha ingyen akar fürdeni!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×