eur:
388.93
usd:
361
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Negyvenöt év után először elmarad idén a híres magyar rendezvény

Negyvenöt év után először idén elmaradnak a Hortobágyi Lovasnapok - közölte Erdei Nóra idegenforgalmi szervező pénteken az MTI-vel.

A nagy csapadékmennyiség miatt egyszer már elhalasztották az idei versenyeket, de mivel nem javult a helyzet, a szervezők úgy döntöttek: a lovasnapok idei programjait nem tartják meg.

A szervezők emlékeztettek rá: a tavalyi teljes csapadékmennyiség 550 milliméter volt, ezzel szemben az idei év első felében már 480 milliméter csapadék hullott Hortobágyon.

A Mátai Ménesben kidőlt fák, letépett lovardatető, megrongált istállók jelzik a károk mértékét. A lovaspályák és parkolóterületek egy része változatlanul víz alatt áll, s az országosan kritikus árvízi helyzet miatt a terület vízháztartását szabályozó Hortobágy folyó sem képes e víztömeg elvezetésére. Ugyancsak riasztó jelnek tekintik a mezőhegyesi katasztrófát, ahol a lovasverseny mobilistállóira lecsapó vihar okozott eddig soha nem tapasztalt pusztítást.

E körülmények, illetve az ország több területét sújtó természeti katasztrófák miatt a rendező Hortobágyi Nonprofit Kft. úgy döntött, hogy a rendezvény előkészítésére és lebonyolítására rendelkezésre álló forrásait a Mátai Ménesben keletkezett károk elhárítására fordítja, illetve kisebb részét felajánlja az országos katasztrófaalapba - közölte Erdei Nóra.

Az 1965-ben életre hívott rendezvénysorozat szervezői közölték: a Hortobágyi Lovasnapok sorozata - az idei év kihagyásával - 2011. július első hétvégéjén folytatódik.

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 18:04
×
×
×
×