eur:
397.26
usd:
356.98
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Kezdődik az irtás Budapesten - új módszerek

Sáringer-Kenyeres Tamás biológus szerint az esőzések miatt nagyon sok szúnyog várható idén. A fővárosban kedden kezdik meg a szúnyogok irtását.

Az árvíz, a belvíz és az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt új módszert kell bevetni a szúnyogirtáshoz - mondta az InfoRádiónak Sáringer-Kenyeres Tamás, biológus.

A kialakult sekély tocsogókban milliószámra fognak fejlődni a lárvák, bebábozódnak és aztán rajzanak ki, és nem fogják kímélni sem az állatvilágot, sem az embereket természetesen.

Sáringer-Kenyeres Tamás szerint ilyenkor kevés lehetőség van a biológiai védekezésre, ezért a kémiai szúnyogirtást kell alkalmazni.

A fővárosban kedden kezdik meg a szúnyogok irtását - mondta az InfoRádiónak a Közép-magyarországi ÁNTSZ biológusa, Tajti László.

Ott ahol még a természetes meder van, mellette az ártéri őserdővel, azok a tényleges tenyészőhelyek. Ilyenek vannak a III. kerületi részen, tehát Észak-Budán, a Római-part fölött, a Budakalásszal érintkező területen, továbbá szemben, a megyeri szakaszon és Dél-Budán, a Háros szigeti területen. Ezek a legfontosabb szúnyogtenyésző helyek.

Lárvairtást az úgynevezett tocsogók nehézkes megközelítése miatt várhatóan nem végeznek.

Szerző: Sigmond Árpád

Hanganyag: Sigmond Árpád és Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×