eur:
389.74
usd:
365.11
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"Igazi harcosok" is helyet kaptak Orbán Viktor kormányában

Nem koalíciós kormány, hanem pártszövetség alkotta kormányzat jött létre - hangsúlyozta Orbán Viktor a kormány tagjainak bemutatásakor. A miniszterelnök megfogalmazta miniszterei feladatait, és úgy vélte, Pintér Sándornak lesz a legnehezebb dolga.

Orbán Viktor a parlamentben hangsúlyozta: olyan kormánytagokra van szükség, akik megfelelő kvalitásokkal rendelkeznek, tapasztalt vezetők és készen állnak arra, hogy politikai vezetőként viselkedjenek, döntéseikért vállalják a felelősséget.

A miniszterelnök a következő minisztereket választott a kormányába: Matolcsy Györgyöt nemzetgazdasági miniszter, akitől Orbán Viktor szerint azt várják, hogy állítsa talpra a magyar gazdaságot Széchenyi István politikájának szellemében, és hogy Magyarország sereghajtóból éllovas legyen.

Martonyi János külügyminiszter lesz. Tőle azt várja Orbán Viktor, hogy szerrez vissza Magyarország nemzetközi tekintélyét, vezényelje le az uniós elnökségi munkát.

A belügyminiszter Pintér Sándor, akinek feladata lesz a közrend és a közbiztonság helyreállítása. Az ő esetében a legnehezebb a munka - mondta Orbán Viktor.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztertől a kormányfő azt várja, hogy védje meg a még megmaradt közvagyont, és bizonyítsa be, hogy az állam lehet jó gazda.

A kormány legtapasztaltabb tagjaként mutatta be Orbán Viktor Réthelyi Miklóst, a nemzeti erőforrásért felelős minisztert, akinek feladata, hogy mentse meg az egészségügyet és építse újra szociális biztonságot.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter feladatáról a kormányfő azt mondta: "végre legyen valaki, aki a magyar vidéket talpra állítja, és bebizonyítja, hogy a vidék, a falu és a mezőgazdaság nem a múlthoz tartozik.

Hende Csaba honvédelmi minisztertől Orbán Viktor azt várja, hogy megtalálja a honvédelem szerepét a 21. századi nemzetközi együttműködésben, és vessen véget annak, hogy a honvédség a bűnügyi krónikák szereplője legyen.

Két igazi harcos, akik a heves küzdelemben nem veszítették el a fejüket - így jellemezte a kormányfő két helyettesét, Navracsics Tibort, aki egyben a közigazgatási és igazságügyi miniszter is, valamint Semjén Zsoltot.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×