eur:
389.77
usd:
365.16
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Díszpolgári címet kapott Demján Sándor a Műegyetemtől

Díszpolgári címet kapott szombaton a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemtől (Műegyetem) Demján Sándor nagyvállalkozó, aki magánvagyonából ez elmúlt években csaknem másfél milliárd forinttal támogatta a műszaki és gazdaságtudományi képzésben részt vevő, szociálisan rászoruló diákokat.

A díszpolgári címet átadó Péceli Gábor rektor méltatásában arra mutatott rá, hogy a szociális ösztöndíjprogramban részt vevő diákoknak és családjuknak komoly segítséget jelent az évi 200 ezer forintos támogatás, mert e nélkül sokan eladósodnának tanulmányaik befejezéséig.

Demján Sándor a díszpolgári címet megköszönve azt hangoztatta, hogy a magyar gazdaság lábra állásában és fejlődésében egyaránt nélkülözhetetlenek a "kiművelt mérnökök" és a jól képzett fizikai munkások.

Mint fogalmazott, a gazdaság a mérnöktársadalom nélkül nem tud lábra állni, ezért is fontos, hogy a képzés befejezése után is itthon, Magyarországon tudják tartani őket.

Demján Sándor 2006-ban alapítványán keresztül indított programjában jelenleg kilenc felsőoktatási intézmény vesz részt; a havi 20 ezer forintos támogatást a szociális rászoruló nappali tagozatos hallgatók kaphatják meg.

Az idei tanévvel együtt eddig mintegy kilencezer diák kapott éves ösztöndíjat a tanév tíz hónapjára.

Demján Sándor a szociális ösztöndíjprogramon túl hasonló karitatív tevékenységet folytat még Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egy-egy kistérségében is. Az ott élő, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek érdekében a nagyvállalkozó, ugyancsak magánvagyonából, két alapítványon keresztül évente 200-200 millió forinttal támogatja a gyermekek érdekeit szolgáló helyi programokat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×