eur:
397.01
usd:
355.7
bux:
74168.66
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Tóth Gábor: egyre több fővárosi céget érintő ügyre derül fény

A fővárosi cégeket érintő nyomozás jelenlegi állása szerint egyelőre nincs olyan bizonyíték, amely Hagyó Miklóson kívül más meghatározó politikusokat is érint - nyilatkozta a Budapesti Rendőrfőkapitány a Népszabadságnak. Tóth Gábor azonban kiemelte, hogy még nem tudni, a jövőben milyen bizonyítékok kerülnek elő.

Tóth Gábor nem árulta el, hogy miért éppen a mentelmi joga megszűnése után nem sokkal vették őrizetbe Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettest, de utalt rá, a sajtóban is megjelent, hogy a szocialista politikus külföldre távozhat a kihallgatás előtt.

Nem kockáztathatták meg, hogy ezt megtegye - mondta a Budapesti Rendőrfőkapitány, aki kiemelte: több mint egy éve tart a nyomozás a BKV-ügyekben, és lassan sikerül feltárni a meglehetősen szövevényes, nagy horderejű gazdasági bűncselekmény-sorozat részleteit és hátterét. A főrendőr szerint jó ütemben halad a nyomozás.

Tóth Gábor a Népszabadságnak nyilatkozva arról is beszélt, hogy a nyomozás során egyre több, a fővárosi cégeket érintő ügyre derül fény. Az itt elkövetett bűncselekmények felderítése más-más szakaszban van - mondta a Budapesti Rendőrfőkapitány, aki hozzátette: van, ahol már rendelkezésükre állnak a véglegesnek tekinthető szakértői vélemények is, máshol még csak az eljárás elején tartanak.

Tóth Gábor arról még nem beszélt, hogy a főváros különböző, önkormányzati tulajdonban lévő cégeinél ugyanazok a személyek, ugyanazokat a bűncselekményeket követték el, de azt elmondta, hogy az elkövetési módszer nagyjából mindenütt ugyanaz volt. Hozzátette: arról még korai lenne nyilatkozni, hogy mekkora az átfedés az egyes bűncselekmények tettesei között.

Arra a kérdésre, hogy érinthet-e az ügy Hagyó Miklósnál magasabb beosztású politikusokat is, akár Demszky Gábort vagy más fővárosi koalíciós vezetőket, Tóth Gábor azt mondta: a nyomozás mostani állása szerint nincs olyan bizonyíték, amely más politikusok irányába bővítené a gyanúsítottak körét, de még nem tudni, hogy milyen bizonyítékok kerülnek elő és ki milyen vallomást tesz.

Arra törekszünk, hogy mindenkinek megállapítsuk a büntetőjogi felelősségét, aki kárt okozott a fővárosi cégeknek - tette hozzá a Budapesti Rendőrfőkapitány, aki kiemelte: voltak olyan esetek, hogy a munkatársait olykor burkoltan meg is fenyegették, hogy nem kellene annyira szorgoskodniuk. Az ügyben szigorúan szakmai alapon járnak el, ezt az ügyészség is így látja - mondta Tóth Gábor.

A nyomozók egyébként a közlekedési céggel összefüggésben folytatott nyomozás során olyan információk birtokába jutottak, amelyek a Fővárosi Közterület Fenntartónál is felvetették a gyanúját, hogy jogszabálysértő módon kötöttek tanácsadói szerződéseket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Karácsony Gergely csak hisztizik és vádaskodik, de a saját feladatát nem végezte el – értékelte Vitézy Dávid a főpolgármester nyári újraválasztása óta tett lépéseit az InfoRádióban. Arról is beszélt, lenne-e helyettese Karácsony Gergelynek.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Rossz a hangulat a tőzsdéken, az autógyártók vezetik az esést

Rossz a hangulat a tőzsdéken, az autógyártók vezetik az esést

Vegyes mozgásokat láttunk ma az ázsiai tőzsdéken, a kínai piac tovább ralizott, főleg az ingatlanrészvényeknek köszönhetően; ezzel szemben a japán tőzsde nagyot esett, miután az újonnan megválasztott Shigeru Ishiba miniszterelnöki kilátásait emészti a piac. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt határozott esés látszik, különösen az autógyártók teljesítenek gyengén az újabb profit warning után. Az USA-ban ehhez képest kisebb mínuszok látszanak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×