eur:
397.65
usd:
355.25
bux:
74487.55
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

A Négy Mancsot is meghívták a libamájfesztiválra

Nemzeti ügy a libamáj - mondta az InfoRádiónak a II. Libamájfesztiválnak otthont adó Orosháza fideszes alpolgármestere. Dancsó József szerint helyre kell állítani a libamáj-ágazat becsületét, ezért a június 4-én kezdődő rendezvényre meghívták a Négy Mancs állatvédő szervezetet is, amely korábban többször támadta a tenyésztőket az állattartás körülményei és a libatömés miatt.

A magyar nemzetnek büszkének kellene lennie a libamájra, amely világviszonylagban is figyelemre méltó produktum - mondta az InfoRádiónak Orosháza alpolgármestere. A Békés megyei város rendezi június 4-e és 6-a között a II. Libamájfesztivált, amelyre meghívást kaptak a Négy Mancs képviselői is. Dancsó József ezt azzal magyarázta, szeretnék megmutatni az állatvédőknek, hogy annak idején téves információk alapján indítottak negatív kampányt a libatenyésztők és az ágazat ellen.

Az alpolgármester hozzátette: a Magyar Lúdszövetség nemrégiben konferenciát is szervezett annak érdekében, hogy a libatartással kapcsolatos legújabb ismeretek - a takarmányozástól az állatjólléti intézkedésekig - minden érintetthez eljussanak. A rendezvény célja az is volt, hogy hangsúlyozzák: az új megoldások eloszlatják a libatöméssel kapcsolatos aggodalmakat.

Az orosházi fesztiválon az ágazat becsületét is szeretnék helyreállítani. Papp Lajos, a Magyar Lúdszövetség főtitkára szerint sokat lendítene az ügyön, ha növekedne a hazai fogyasztás, most ugyanis az előállított libamáj 95 százaléka exportra - főként Franciaországba és más európai államokba - megy.

Hanganyag: Fekete Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×