eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kilométeres autósorok a havazás miatt - több úton áll a forgalom

A havazás következtében elakadt autók miatt mindkét irányban áll a forgalom a 74-es és a 86-os főút egy-egy szakaszán Zala megyében - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A 74-es főúton Barnakpuszta és a baki tető között több kilométeres kocsisor alakult ki, ezen a szakaszon egyik irányban sem lehet közlekedni. A 86-os főúton Zalalövő térségében, a nagyfernekági szerpentinen elakadt egy kamion, emiatt szintén mindkét irányban áll a forgalom - közölte Csizmazia Péter sajtóreferens.

Hozzátette: késő délutánig személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt Zala megyében. Az utak járhatóak, bár nagy részükön a megszokottnál sokkal lassabban haladhatnak a járművek.

A sajtóreferens a havazás kapcsán arról is tájékoztatást adott, hogy a tapasztalatok alapján Zala megyében melyik az az öt útszakasz, amelyik ilyenkor általában a legkevésbé járható.

Célszerű havazásban elkerülni a 74-es főúton a baki tető és Barnakpuszta közötti szakaszt, a 75-ös főúton a baki tető és Pölöske közötti utat, a 86-os főúton a Zalalövő és Kozmadombja közötti szakaszt, a 76-os főúton a Nagykapornak és Kisbucsa közötti részt, továbbá a 76-os főútról Zalacsány után, az alsó-mándi kereszteződésnél Keszthely felé leágazó 7351-es út Felsőpáhokig tartó szakaszát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×