eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Házasságon kívül született az államelnök 20. gyermeke

A többnejűségben élő Jacob Zuma dél-afrikai elnöknek van egy házasságon kívül született négyhónapos kislánya is, akit Sonozo Khoza, egy magas beosztású dél-afrikai futballfukcionárius 39 éves lánya szült neki - fedte fel vasárnap a Sunday Times című dél-afrikai lap, amely szerint a kis Thandekile Matina Zuma immár a huszadik gyermeke a 67 éves államfőnek.

A vélt édesanya a lap megkeresésére tagadta, hogy a köztársasági elnök lenne kislánya apja, azt mondta, fogalma sincs, miről beszél az újságíró. A kislány nagyanyja, Martina Khoza azonban óvatlanul elszólta magát, hogy "a családban egyáltalán nem örülnek" az illusztris rokoni kapcsolatnak. Később hozzátette, hogy ő nem mondhat semmit.

Ha a hír igaz, a gyermek révén a köztársasági elnök rokoni kapcsolatba kerül Irvin Khoza labdarúgóklub-tulajdonossal, a dél-afrikai labdarúgó-szövetség alelnökével, a június foci vb szervezőbizottságának egyik helyi vezetőjével. A Sunday Times szerint Irvin Khoza azt mondta barátainak, hogy elárulva érzi magát (lánya és az államfő viszonya miatt), mert barátjának tartotta Jacob Zumát.

A lap a család barátaitól értesült arról, hogy az államfő az októberben született gyermek apja. Az informátorok szerint Zuma küldöttséget menesztett szűkebb hazájából, Kwa-Zulu tartományból Sowetóba, a Khoza családhoz, hogy a házasságon kívül született gyermek esetében fizetendő hagyományos tartásdíjról (inhlawulo) tárgyaljon.

A dél-afrikai elnök magánélete téma volt a napokban a davosi világgazdasági fórumon is, ahol saját családjáról beszélve Zuma a zulu kultúra szerves részeként vette védelmébe a Dél-Afrikai Köztársaságban törvényes poligámiát. Azt mondta, az a körülmény, hogy több felesége is van, semmit nem von le politikai nézeteiből, így a női egyenjogúsággal kapcsolatos meggyőződéséből sem.

A dél-afrikai államfőnek eddig 19 ismert gyermeke volt két volt és három jelenlegi feleségétől, valamint ágyasaitól. Noha ötször nősült, jelenleg csak három felesége van, mert Nkosazana Dlamini-Zuma volt miniszternőtől elvált, Kate nevű felesége pedig elhunyt.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×