eur:
392.27
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Gyurcsány jövedelme 103 millió forint volt tavaly

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök benyújtotta 2009-es vagyonbevallását, amely szerint az összes jövedelme 103 millió forint volt tavaly - közölte a korábbi kormányfő titkársága.

Az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatának leadási határideje január 31-e, de mivel ez vasárnapra esik, hétfőn este nyolcig meghosszabbították a határidőt.

Gyurcsány Ferenc titkársága arról tájékoztatta a MTI-t, hogy a volt miniszterelnök benyújtotta saját és hozzátartozói vagyonnyilatkozatát az Országgyűlésnek, amely szerint a volt kormányfő jövedelme - a korábbi időszakhoz hasonlóan - miniszterelnöki és országgyűlési képviselőségéhez kötődő munkabérjellegű jövedelemből, valamint a tulajdonában álló társaságtól kapott osztalékából állt.

Gyurcsány Ferenc a munkajövedelmét tavaly is közérdekű, karitatív célok támogatására fordította.

A vagyonnyilatkozat tartalmazza, hogy az összes jövedelme 2009-ben 103 millió forint volt, 34 millió forinttal kevesebb, mint 2008-ban. Az összes jövedelem után befizetett adó 28 millió forintot tett ki.

A titkárság közlése szerint Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára 2009-ben fele-fele tulajdoni arányban házat vásároltak a Somogy megyei Kötcsén, melyhez együtt vettek fel forintalapú euróhitelt. A hiteltartozás forintegyenlege 2009 utolsó napján 62 millió forint volt.

A család bankszámláinak egyenlege nem haladja meg a bevallási kötelezettség alsó határát, azaz a képviselői alapdíj hathavi összegét. A család, illetve bármely tagjának vagyoni-jövedelmi helyzetében 2008-hoz képest egyéb változás nem történt - közölte Gyurcsány Ferenc titkársága.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×