eur:
388.61
usd:
360.95
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

"Hetente érkeznek új feljelentések a BKV ügyében a vádhatósághoz"

A BKV 110 volt munkatársának végkielégítését, a kifizetések jogosságát, illetve 144 tanácsadói szerződés megkötésének a körülményeit vizsgálják a nyomozók - közölte a fővárosi főügyész Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Ihász Sándor beszámolt arról is, hogy hetente érkeznek új feljelentések a BKV ügyében a vádhatósághoz. Hangsúlyozta: a részügyeket lehetőség szerint egyesítve vizsgálják. Hozzátette: a vállalat kiemelt fővárosi projektjeivel összefüggésben is indítottak eljárásokat, így vizsgálják a 4-es metró beruházást, illetve a Margit híd felújítását is.

A főügyész úgy véli, felvetődhet a cég vezetésében döntési és intézkedési joggal, felelősséggel rendelkező személyek felelősségre vonása, és ugyanez a helyzet a tulajdonosnál, vagyis az önkormányzatnál is. Ihász Sándor szerint a BKV volt jogi igazgatóján keresztül a nyomozás a Budapest Airport Zrt. irányában is kiszélesedhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×