eur:
392.77
usd:
366.06
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

BKV-botrányokból államvizsgatétel

Államvizsgatétel lett a BKV botránysorozata a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán - tudta meg az InfoRádió az intézmény szakvezetőjétől. Perlaky-Papp József elmondta: a posztgraduális pr-képzés hallgatóinak a BKV pr-vezetőjének a helyébe kell képzelniük magukat a záróvizsgán.

Önálló tétellé emelték a Budapesti Kommunikációs Főiskola (BKF) államvizsgáján a BKV botrányait: annak a hallgatónak, aki ezt húzza, azt kell elmondania, hogyan kezelné a közlekedési cégnél kialakult krízishelyzeteket, hogyan változtatná meg a cég arculatát vagy szervezné meg annak kommunikációját - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola pr-képzésének vezetője.

Perlaky-Papp József szerint a BKV-nak értő pr-szakemberre van szüksége, hiszen a cég újra és újra krízishelyzetbe kerül, amelyben a legfontosabb, hogy azonnal, higgadtan és őszintén reagáljon. A vállalatnál ugyanakkor az utóbbi időben nap mint nap új problémák kerülnek elő, válaszok nélkül.

A docens hozzátette: ha egy probléma előkerül, olyasvalakinek kell az ügyben nyilatkoznia, akinek van hitele a BKV-n belül, és olyat mondjon, amit be is tud tartani. Ha a cég olyasmit ígér, amit nem tud betartani, tovább ront a helyzeten.

A szakértő elmondta a BKF pr-képzésén belül számos nagyvállalati krízist dolgoznak fel esettanulmány formájában. Ezekre, és a BKV-nál kialakult helyzetre is van megoldás, csak értő módon el kell kezdeni a kríziskommunikációt és a hírnév-rekonstrukciót - vélekedett.

Mindezt kis dolgokkal kell kezdeni, de meg kell tenni az első lépést, hogy a cég kikerüljön a gödörből - fűzte hozzá Perlaky-Papp József, megjegyezve: a BKV-nak mindenképpen szembe kell néznie a helyzettel.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×