eur:
390.54
usd:
364.97
bux:
68211.51
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Megérkezett Szécsénybe Bajnai Gordon és Robert Fico

Megérkezett Szécsénybe a magyar és a szlovák miniszterelnök csütörtök kora délután. Robert Fico Balassagyarmatnál lépett Magyarország területére.

Bajnai Gordon és Robert Fico Balassagyarmat felől érkezett Szécsénybe, de a főút lezárása és a nagy rendőri biztosítás ellenére nem a főúton, hanem a találkozónak helyet adó kastély mögötti kolostor udvarán keresztül haladtak át.

Emiatt a mintegy 200 várakozó ember és a kastély előtt lévő újságírók nem láthatták őket.

A belvárost már 14 órakor lezárták, majd a minden irányból torlódó autósort húsz perc elteltével engedték tovább. Délután fél három előtt néhány perccel öt konvoj érkezett Balassagyarmat felől, de a várakozásokkal ellentétben Robert Fico nem ezekkel az autókkal jött. Ezután feloldották az útlezárást, és kiderült, a kormányfők már a kastélyban vannak, a hátsó úton érkeztek.

Ez idő alatt a közeli városházánál sajtótájékoztatót tartott Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke, ám erre a rendezvényre már nem engedték át azokat az újságírókat, akik a műveleti terület túloldalára kerültek. Rendbontás nem történt.

Robert Fico Balassagyarmatnál lépett Magyarország területére. A balassagyarmati Ipoly-híd közelében fokozott rendőri készültség mellett mintegy száz érdeklődő, valamint a magyar és a szlovák média tucatnyi képviselője várta a kormányfőt, akinek a biztonságáról legalább harminc, védőfelszerelésbe öltözött magyar rendőr gondoskodott.

Balassagyarmaton az utcákat tisztára söpörték reggelre, a szomszédos Õrhalomban is elküldték az út mellől a mindig ott üldögélő krumpliárusokat, a rendőri jelenlét fokozott volt a 22-es számú főútvonal mellett.

Robert Fico fennakadás nélkül haladt át Balassagyarmaton. Szerdán a város fideszes vezetése nyílt levélben tudatta, hogy a szlovák miniszterelnököt nem kívánatos személynek tekintik a városban, ezért szeretnék, ha más határátkelőn lépne be az országba. Robert Fico Szécsényben találkozik Bajnai Gordon miniszterelnökkel.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Magyarországnak hiteles költségvetési menetrendre van szüksége a jelenleg érvényben lévő adósbesorolásának alátámasztásához - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Gabriel Forss, az S&P Global Ratings elemzője. A hitelminősítő szerint a kormány által nemrég meghirdetett költségvetési csomag azt támasztja alá, hogy a kabinet komolyan veszi a fiskális helyzet megoldását és alapforgatókönyvükben azzal számolnak, hogy 2024 későbbi szakaszában egy hiteles konszolidációs csomagot jelent be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×