eur:
389.26
usd:
361.82
bux:
68049.98
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Útlezárások nehezítik a közlekedést az iskolakezdéskor

Több budapesti főközlekedési útszakaszon is felújítások nehezítik majd a közlekedést a szerdai iskolakezdéskor; a Hűvösvölgyi úton, a Thököly úton is lezárások lesznek és a Margit hidat sem lehet majd használni.

Budapesten augusztus első hetében kezdődött el a Podmaniczky-program második üteme, amelynek keretében 2,5 milliárd forintból 22 különböző útszakasz kap új burkolatot. A legtöbb felújítás szeptember másodikán, iskolakezdéskor is akadályozni fogja a forgalmat.

Például szeptember 15-től lehet csak használni a Budai alsó rakpartot a Zsigmond tér és a Mozaik utca között és ekkora fejeződik be a Hűvösvölgyi út felújítása is a Budakeszi út és a Hidegkúti út között. A XVII. kerületben is számítani kell a felújítások miatti torlódásokra, a Ferihegyi úton a Pesti út és a Szabadság utca között szeptember 9-ig tart az útfelújítás. Munkagépek miatt kell lassabb haladásra számítani a Stromfeld Aurél úton, várhatóan szeptember 17-ig.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×