eur:
389.8
usd:
362.81
bux:
68145
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Rendőrök és polgárőrök segítik a diákok közlekedését a fővárosban

A tanévkezdéssel rendőrök és polgárőrök vigyázzák a diákok közlekedését Budapesten; az átfogó közlekedésrendészeti akcióban újra beindul az iskolarendőre program is. Erről Szécsi Tibor, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának munkatársa és Kardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke tartott sajtótájékoztatót vasárnap.

Szécsi Tibor elmondta, hogy a rendőrség ebben az évben is folytatja az iskola rendőre akciót, amelynek keretei között minden iskolának lesz egy iskolarendőre. Az oktatási intézményekben plakátokat helyeznek ki, amelyeken szerepel majd az iskola rendőrének neve és közvetlen elérhetősége; a telefonszámon a szülők és a tanárok bármikor elérhetik a szolgálatot teljesítő rendőrt - részletezte Szécsi Tibor.

A BRFK munkatársa beszámolt arról is, hogy kiválasztottak 50 iskolát a fővárosban, amelyek bűn- és balesetmegelőzési szempontból a legveszélyeztetettebbek, s ezeknél a polgárőrség bevonásával segítik majd a közlekedést a rendőrök.

Az MTI kérdésére Szécsi Tibor annyit tett hozzá, hogy a főváros 300 általános iskolájából kerületenként 2-3 intézményt választottak ki, amelyekre fokozott figyelmet fordítanak.

Kardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a szeptember 1-jétől hatályba lépő új polgárőrtörvény teszi lehetővé, hogy a polgárőrök az iskolák előtti átkelőkön segítsék a forgalmat.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×