eur:
389.57
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Újabb eljárást kezdeményezett Balla Irma fiának ügyvédje

Új bizonyítási eljárást kezdeményezett az édesanyja, Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő brutális meggyilkolásával vádolt Schöstein Sándor védője. Magyar György ügyvéd szerint azonnal új nyomozást kellene elrendelni, hogy ellenőrizzék a meggyilkolt nő háza melletti építkezésen segédmunkásként dolgozó férfi, D. Lajos állítását, aki először beismerő vallomást tett, most azonban visszavonta azt.

A 2007 áprilisában otthonában agyonvert Balla Irma fia egy évet töltött őrizetben. Ha bebizonyosodik, hogy ártatlanul, akkor óriási összegű kártalanítást és kártérítést követelnek - közölte az ügyvéd.

Magyar György nem érti, hogyan állítható az, hogy a D. Lajos által elmondott - azzal kapcsolatban, hogyan ölte meg Balla Irmát -, majd visszavont vallomás nem életszerű eseményeket ír le, ha azt nem ellenőrizték a hatóságok. Szavai szerint az ügyészségnek bizonyítási kísérletet kellene végeznie, azaz a helyszínen ellenőriznie, hogy egy pajszerral feltörhető-e a ház, és ez az eszköz lehetett-e az, amellyel Balla Irmát meggyilkolták.

Az ügyészség azért nem ejtette a vádat az asszony fia ellen, mert állításuk szerint perdöntő szakértői vélemények még csak most kerülnek a bíróság elé. Az ügyvéd azonban azt állítja: ismeri ezeket az anyagokat, de ezek nem bizonyítják védence bűnösségét. Szerinte ezt az ügyészségnek is minél hamarabb be kellene látnia, mert az időhúzással csak a vádlott által kérhető kártérítés összegét növeli.

Balla Irma fideszes önkormányzati képviselőt brutális körülmények között, a lakásában gyilkolták meg 2007 húsvétján. Holttestét fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget. Egy évvel később a rendőrség a fiút gyanúsította meg a gyilkosság elkövetésével, s előbb őrizetbe vették, majd egy évig előzetes letartóztatásban tartották. Jelenleg szabadlábon védekezik.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×