eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Szabó Mihály: Hasznos lenne bekamerázni a főváros egyes részeit

Az aluljárókban, a műemléki övezetekben és a város legkevésbé biztonságos területein lenne szükség elsősorban a térfigyelő kamerák elhelyezésére - mondta Szabó Mihály, a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hasznos lenne térfigyelő kamerákat elhelyezni az aluljárókban, a műemléki övezetekben és a főváros legkevésbé biztonságos területein, azt viszont folyamatosan ellenőrizni kell, hogyan változik a bűncselekmények és közterületi szabálysértések száma a kamerarendszer telepítése nyomán - mondta a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

A most készülő, vonatkozó új törvény szigorú szabályokat vezet be a járókelők jogainak védelmére. Így például, ha a közterület-felügyelet feljelentést tesz egy olyan esetben, amit megörökítettek a kamerák, a felvételeket öt napon belül meg kell semmisíteni - magyarázta Szabó Mihály. A beépített garanciák biztosítják, hogy ne lehessen visszaélni a személyes adatokkal - tette hozzá.

Nehéz lecsapni

A felújított aluljárókban kevesebb a rongálás és a szemetelés, ám az ellenőrzéseket ezekben sem lehet megszüntetni - vélekedett Szabó Mihály. Hozzátette: szorosan együttműködnek a rendőrséggel, főleg az aluljárókban, például a Nyugati téren, ahol nagyon sokat számít, hogy az egyenruhások állandóan jelen vannak.

Az engedély nélkül árusítókra is gyakran lecsapnak a közterület-felügyelet munkatársai, ám ahhoz nincsenek elegen, hogy mindenhol ott legyenek - mondta a szervezet igazgatója. Megjegyezte: a felügyelet igyekszik egyre rugalmasabbá, gyorsabbá és hatékonyabbá tenni a beavatkozást, bevezették például a rogobós szolgálatot is.

Azért is nehéz az illegálisan árulók ellen fellépni, mert sokan közülük felkészülnek a felügyelet munkatársainak érkezésére: gyakran előfordul, hogy amíg ők elvisznek valakit, hogy feljelentést tegyenek ellene, társa a tartalék áruval beáll a helyére - fűzte hozzá a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×