eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Kevesebb az ittasan vezető - a Váci úton szondáztatott Mika Häkkinen

Soha ne igyál, ha vezetsz! - ez az üzenete annak a mozgalomnak, melynek rendezvényén Mika Häkkinen korábbi Formula 1-es világbajnok és az országos rendőrfőkapitány több autóst megszondáztatott a Váci úton. Bencze József az InfoRádiónak azt mondta, csökken az ittasan okozott balesetek száma, de még mindig túl sokan ülnek autóba azután, hogy alkoholt fogyasztottak.

A szigorú szabályozásnak és a figyelemfelhívó kampányoknak köszönhetően csökkent az ittasan okozott balesetek és az ittas vezetések száma - mondta az InfoRádiónak az országos rendőrfőkapitány.

Bencze József kifejtette: 2007-hez képest 18 százalékkal kevesebb az ittasan okozott balesetek száma, bár előtte ez a szám magas volt, így van még mit javítani a statisztikán.

A tavaly bevezetett zéró tolerancia óta 12 ezer jogosítványt vettek el - emelte ki az országos rendőrfőkapitány. Hozzátette: az ittas vezetés elleni chartát 340 ezren írtak alá, a diszkóbalesetek megelőzése érdekében indított kampányt pedig idén is folytatja a rendőrség.

Csütörtökön Bencze József Mika Häkkinen kétszeres Formula 1-es világbajnokkal Budapesten, a Váci úton szondáztatta meg az autósokat, de nem találtak ittas vezetőt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kopasz Bálint: elsősorban magamnak akarom bebizonyítani, hogy többre vagyok képes

Bár a párizsi olimpián szerzett bronzérem után még bizonytalan volt a folytatásban Kopasz Bálint, mára eldöntötte, hogy a Los Angeles-i ötkarikás játékokig kitart szeretett sportága mellett. Tokió olimpiai bajnok kajakosa azt mondta az InfoRádióban, hogy elég nagy volt a kontraszt a szezon elején és végén mutatott versenyzéseit illetően, és továbbra is keresi az okokat, hogy mi történhetett vele az olimpiai döntő utolsó 200 méterén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×