eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk

Egyforintos telkek fiatal szakembereknek Kaposváron

Még ki sem írták a pályázatot, de már most rendkívül nagy az érdeklődés Kaposváron az önkormányzat által egy forintért felkínált közművesített telkek iránt - mondta a város polgármestere csütörtökön az MTI-nek.

Egy hozzávetőleg hatmillió forintot érő 900 négyzetméteres közművesített telekhez egy forintért juthatnak hozzá azok a fiatal műszaki szakemberek, akiknek a szaktudására szüksége van a városnak, a foglalkoztatóknak - közölte Szita Károly (Fidesz).

Tájékoztatása szerint az önkormányzat a toponári városrészben 125 millió forint költ 66 telek kialakítására és közművesítésére, közülük 29 a város tulajdona. Ez utóbbi telkeket már kialakították, ezekre lehet majd pályázni egy forintért.

A pályázatot nyár végén írják ki, a telkeket pedig előreláthatóan ősszel vehetik birtokba a nyertesek - mondta el a polgármester. Hozzátette: a pályázatok elbírálásánál figyelembe veszik a helyi foglalkoztatók igényeit is.

A polgármester megemlítette, hogy korábban a kisgáti városrészben is parcellázott már telkeket egy forintért a város, összesen nyolcat, azzal a szándékkal, hogy megtartsa, illetve idecsábítsa a keresett fiatal szakembereket.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×