eur:
390.73
usd:
366.36
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Uniós támogatás az állami elektronikus fizetési rendszer kiépítéséhez

Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program(EKOP) keretében közel négymilliárd forint európai uniós forrás felhasználásával valósítják meg azt a rendszert, amely biztosítja, hogy az állam számára a befizetéseket elektronikus úton is teljesíthessék a cégek, illetve az állampolgárok - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten, a rendszer kiépítéséről szóló szerződés aláírása alkalmával.

A pénzügyminiszter kiemelte: a rendszer teljes kiépítése lehetővé teszi majd a fizetések gyorsabb és egyszerűbb végrehajtását, azt, hogy a vállalkozások, illetve az állampolgárok internetes bankolás, bankkártya, illetve mobiltelefon segítségével hajtsák végre az állam számára esedékes befizetéseiket.

A teljes elektronikus fizetési rendszer a Központi Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszert (EFER) létrehozó projektből, illetve a szolgáltatás használatát biztosító több vertikális projektből áll. Az EFER megteremtéséről szóló, csütörtökön aláírt szerződés értéke 1,6 milliárd forint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kedvezőbbé vált a felújítás, építés lehetőségének a megítélése a lakosság körében, de nem terveznek sokkal többen felújítást 2024-ben - állapította meg friss reprezentatív online kérdőíves felmérése alapján az Impetus Research. Tízből három magyar tervez valamilyen felújítást vagy bővítést otthonában, többségük 500 ezer forint alatti értékben, míg az új építkezésben gondolkodók aránya mindössze 4 százalék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×