eur:
390.11
usd:
365.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kik azok a a szocialista képviselők, akiknek lenne okuk támogatni egy előrehozott választást?

A miniszter szerint Budakalász nem alkalmas a várossá minősítésre. Kik azok a szocialista frakciótagok, akiknek lenne okuk támogatni egy előrehozott választást? Téma a privatizátorok tevékenysége. Szemle hetilapokból.

A HVG e heti számában a települések magasabb közigazgatási címért való küzdelméről ír. Az idén ugyanis 31 nagyközség pályázta meg a városi rangot, azt remélve, hogy 2009-ben nagyvonalúbban osztogatják majd a magasabb rangot. Nem tévedtek nagyot, hiszen a kabinet 20 település előrelépését javasolja az államfőnek.
Az önkormányzati minisztérium által felkért szakmai zsűri eredetileg a pályázók közül csupán hét települést tartott alkalmasnak a városkulcs birtoklására, a legeredményesebbnek Budakalászt, Rácalmást, Igalt, Csákvárt illetve Zsámbékot jelölte meg. A tárcavezető Varga Zoltán a zsűri által alkalmasnak talált települések listájáról lehúzta Balatonkenesét, Beledet, illetve a már említett Budakalászt.

A Heti Válasz ezen a héten azokról a szocialista frakciótagokról ír, akiknek lenne okuk támogatni egy előrehozott választást. A lap szerint nem kevesebb, mint 55 olyan képviselő, lenne, akik nem határolódnának el egy időközi parlamenti voksolástól. A lap kitér Warvasovszky Tihamér ellenzékieskedésére, illetve, hogy Lamperth Mónika még mindig a volt kormányfőn, Gyurcsány Ferencen köszörüli a nyelvét, illetve nevén nevezi Tóth Károlyt is, aki nyíltan az előrehozott választásokért kiált. A Heti Válasz felteszi a kérdést: Vajon a baloldal is az idei voksolásra készül? A lap szerint az élelmesebb párttagok már felmérték, hogy egy elvesztett EP választás után földindulás lehet az MSZP-ben, ezért vált már most szükségessé a 2010-es fővárosi lista jóváhagyása.

A Figyelő e heti számában az úgynevezett privatizátorokról ír. A lap szerint igaz, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. visszautasítja az ellenőrző bizottság lesújtó megállapításait, viszont azzal nem tud mit kezdeni, hogy több vezetője is olyan büntetőügyek főszereplőjévé vált, amik már nyomozati, vagy akár bírósági szakaszban vannak. Az ellenőrző bizottság a vagyonkezelő 2008. évi működését vizsgáló jelentése többek között kitér arra is, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. különböző törvényeket megsértve nem vette nyilvántartásba a megkapott állami vagyonelemeket, és még szabályos átadás-átvétel sem történt.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×