eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Új vírus: eddig nem találtak további betegeket Magyarországon

Folyamatosan vizsgálják és figyelemmel kísérik azon személyek állapotát, akik kapcsolatba léptek az új influenzavírussal fertőzött brazil férfival, eddig további fertőzöttről nem tudnak - nyilatkozta az országos tiszti főorvos szombaton az MTI-nek.

Falus Ferenc kiemelte, elsősorban a gyerekek állapotát figyelik, az új influenzavírus kimutatására szolgáló vizsgálatok folyamatosak, azok egy része lezajlott, a többi jelenleg folyamatban van.
A magyarországi járványügyi helyzeten ez az eset nem változtat, Magyarországon a veszély nem lett nagyobb, azonban továbbra is fenntartják az influenzafigyelő rendszert - tette hozzá.

A brazil férfi Egerben lett beteg, beutalták a helyi kórházba, ahol mintát vettek tőle, ez negatív volt, majd továbbküldték a leletet az Országos Epidemiológiai Központba. Ott a további laboratóriumi vizsgálatok kimutatták a H1N1 vírust.

A brazil állampolgárságú férfi New Yorkban él, és négy nappal ezelőtt turistaként érkezett Magyarországra. Akkor még nem volt beteg. Később belázasodott, s felső légúti tünetekkel háziorvoshoz fordult. Az orvos megvizsgálta, és tünetei alapján beutalta az egri kórházba.
A brazil fiatalember időközben meggyógyult.

A férfi még Magyarországon tartózkodik, és miután kiderült betegsége, készséges és együttműködő volt - mondta Falus Ferenc. Az országos tiszti főorvos elmondta még: azokat, akik a férfivel egy gépen érkeztek Magyarországra, nem vizsgálják, hiszen letelt az az idő, amikor még értelme lenne a vizsgálatoknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×